Hvem er Mariposa

Hvem vi er og hvordan vi opstod, kan du læse mere om herunder.

Grundliggende

Mariposa er, ud over at være en sambaskole, også en københavnsk karnevalsgruppe. Vi har ladet os inspirere af de såkaldte “Escola de Samba” (oversat: sambaskole, i stedet for sambagruppe) der findes i Brasilien, hovedsageligt i Rio de Janeiro. Mariposa optræder således med brasiliansk slagtøjsmusik og dans og deltager blandt andet i det københavnske pinsekarneval, ved en lang række festivaler, samt i shows og andre arrangementer i ind- og udland.

Info: [mari’posa]
Spansk for “sommerfugl”, portugisisk for “natsværmer”.
…og sambagruppen Mariposa er begge dele! Vi har sommer fuglens smukke farverige vingepragt og natsværmerens mystiske rytmiske vingeslag.

Mariposa’s Historie

Fra Sambagruppe til Sambaskole

Det københavnske pinsekarneval blev første gang afholdt i 1982. Dengang fandtes der mange mindre grupper som samledes for at lave fælles kostumer og en lille koreografi, der blev opført ved karnevallet . I 1984 blev Østerbro Karnevalsgruppe stiftet, og et par år senere, skiftede den navn til Mariposa Sambaskole.

Det københavnske karneval startede første gang i 1981, og Mariposa Sambaskole har været med næsten ligeså længe.

Info: [‘samba]
rytmisk brasiliansk dans af afrikansk oprindelse.
Mange forbinder sambaen med karnevalet i Rio. Men oprindeligt stammer den dog fra de rytmer, som slaverne bragte med sig til Brasilien, da de kom dertil fra Afrika. Musikkens rytme er hurtige og svære at spille men er særdeles dansevenlige. Dansen er alsidig og kræver bevægelse af hele kroppen. Alt skal være i gang, ikke mindst fødderne, maven og bagdelen.

 

Der er lukket for kommentarer.