Vores Musik

Mariposa spiller og danser  forskellige stilarter og dem kan du læse mere om herunder.

Samba

er oprindelig en samlebetegnelse for en række brasilianske danse af afrikansk oprindelse. Samba blev fra cirka 1920 den primære dans ved karnevaler i Rio de Janeiro, og der opstod sambaskoler, hvor folk mødtes for at træne til det årlige karneval. Efter 2. verdenskrig blev sambaen i en stiliseret form en populær selskabsdans i Europa. Siden 1980’erne har der i flere danske byer været afholdt karneval i pinsen med sambadans i gaderne.

Samba Reggae

stammer fra Salvador de Bahia, det er en musik form fra Jamaica med en særlig, vuggende rytme. Reggae opstod i slutningen af 1960’erne.

Samba Funk

er en super fed funky rytme som vi har haft i ca 3 år.

Breaks

betyder pauser. I et break afløses grundrytmen af en lidt mere markant rytme for en eller to takter. Dette giver afveksling i musikken, da grundrytmerne i det lange løb godt kan blive ensformige.

Brasiliansk slagtøj og samba musik
Info: [‘samba]  

rytmisk brasiliansk dans af afrikansk oprindelse.
Mange forbinder sambaen med karnevalet i Rio. Men oprindeligt stammer den dog fra de rytmer, som slaverne bragte med sig til Brasilien, da de kom dertil fra Afrika. Musikkens rytme er hurtige og svære at spille men er særdeles dansevenlige. Dansen er alsidig og kræver bevægelse af hele kroppen. Alt skal være i gang, ikke mindst fødderne, maven og bagdelen.

Musikens forskellige stilarter

Samba Batucada, Samba Reggae, og Samba Funk, alle er med flere forskellige breaks.

Samba Batucada (2/4 rytme)

Oprindelig en samlebetegnelse for en række brasilianske danse af afrikansk oprindelse. Samba blev fra cirka 1920 den primære dans ved karnevaler i Rio de Janeiro, og der opstod sambaskoler, hvor folk mødtes for at træne til det årlige karneval. Efter 2. verdenskrig blev sambaen i en stiliseret form en populær selskabsdans i Europa. Samba Batucada er spillet af “Escolas de Samba” (Samba Schools) fra Rio de Janeiro. Hver “Escola” har omkring 6000 deltagere delt op i “Alas” (undergrupper). En af disse “Alas” er “bateria” (instrumental) spilles af omkring 300 til 400 slagtøjsinstrumenter. Denne kombination af surdos, repiniques, caixas, tamborins, chocalhos (ganza), sometimes agogos, og “sincopa” er meget sofistisk og stiller store krav til slagtøjsmusikanter.

Samba Reggae (4/4 rytme)

Stammer fra Salvador de Bahia, det er en musik form fra Jamaica med en særlig, vuggende rytme. Reggae opstod i slutningen af 1960’erne. I samba reggae gives der utallige muligheder for variation og modulering i grundrytmen. Generelt bruger Samba Batucada og Samba Reggae de samme instrumenter: surdo, caixa and repinique men nogle af dem går andre navne: surdo de fundo (back surdo) og surdo de virada (fill’s surdo); caixa og repique (repinique) eller bacurinha, hvis repinique har omkring 8″ diameter.

Mere om Breaks

Dette giver afveksling i musikken, da grundrytmerne i det lange løb godt kan blive ensformige, et break betyder pauser. I et break afløses grundrytmen af en lidt mere markant rytme for en takt eller længere. Break vises med tegn fra dirigenten kan varieres og bruges af dirigenten som han vil, bruges også til at lave shows og parade.

Der er lukket for kommentarer.